top of page
  • Foto van schrijverInfo - CHAJ Den Haag

Opening Tentoonstelling 300 Jaar PinkasDatum & tijd: maandag 17 april, 17:00 uur

Locatie: Atrium Stadhuis Den Haag


Stichting Chaj en het Haags Gemeentearchief openen hun tentoonstelling 300 Jaar Pinkas bij de Gemeente Den Haag. De tentoonstelling, die tot en met 5 juni te zien is, werd bezocht door ruim 50 gasten uit de Joodse Gemeenschap. Omdat de tentoonstelling gratis en voor iedereen toegankelijk is, baanden extra toeschouwers zich een weg door de verlichte panelen.


Op de tentoonstelling zijn verschillende leden van de Joodse Gemeenschap uit Den Haag te zien, die elk een persoonlijke band tussen hun dagelijks leven en het jodendom verbeelden. Elk panel duikt in een specifiek onderwerp. Deze variëren van gezondheid, sociaal leven, eten, gezin en huwelijk. Elk verhaal toont de levendige, veelzijdige en diverse joodse gemeenschap van Den Haag uit verschillende leeftijdsgroepen. Als u door het stadhuis dwaalt, kunt u elk individueel verhaal lezen en u indompelen in het multi-generationele en culturele erfgoed van elk individu.


De heer Joel Cahen, voormalig directeur van het Joods Cultureel Kwartier, opende de tentoonstelling met een toespraak over de oprichting van Pinkas en de geschiedenis van het joodse leven in Den Haag.


De middag werd afgesloten met een informele borrel en discussies.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page