top of page
  • Foto van schrijverInfo - CHAJ Den Haag

Chanoeka zoals vanouds in het Atrium

Op 20 december vond in Den Haag de jaarlijkse Chanoeka-viering in het Atrium plaats. Het evenement werd door 300 mensen bezocht. Er waren zowel leden van de joodse gemeenschap alsook van de Haagse en internationale gemeenschap.


De avond begon met een muzikaal intermezzo door Dhr. Sabbah op de piano en zijn dochter Dalia op de viool. Daarna volgde een openingsspeech van Rabbijn Katzman en opmerkingen van Wethouder Marielle Vavier (Armoede, Inclusie en Volksgezondheid). Ambassadeur van de staat Israël Z.E. Modi Ephraim (die samen met zijn vrouw aanwezig was) stak samen met Rabbijn Katzman de derde Chanoeka-kaars aan, gevolgd door een toespraak. Ook de voorzitter van de Joodse Gemeente Dhr. Arjeh Baumgarten hield een toespraak.


Van de internationale gemeenschap waren aanwezig de ambassadeur van Argentinië, Z.E. Mario Javier Agustin Oyarzábal, de ambasadeur van Griekenland H. E. Caterina Ghini, en ook het plaatsvervangend hoofd van de missie van de Amerikaanse ambassade, mevrouw Anupama Prattipati. De avond werd afgesloten met dans, zang en veel sufganiot.


Zoals vanouds was het erg gezellig, zoals een van de deelnemers opmerkte: “Ik kom hier al meer dan 25 jaar voor de viering, en het is jaar in, jaar uit een indrukwekkende bijeenkomst”.


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page