top of page
  • Foto van schrijverInfo - CHAJ Den Haag

De Tweede Kans

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022

Naar een nieuwe woonplaats verhuizen kent vele logistieke taken die uitgevoerd moeten worden om je gesetteld te voelen. Het duurt een poos voor je gewend bent aan alle veranderingen en je hebt aangepast aan de lokale regels. Je moet je appartement inrichten, je plaats vinden in je baan of op school en uitvinden wat wel en niet kan – dat hoort er allemaal bij.


En terwijl je zo ingespannen bezig bent om je weg te vinden in je nieuwe omgeving, kan het gebeuren dat je jezelf uit het oog verliest.


De Parsha (wekelijkse gedeelte van de Tora) van afgelopen Shabbat ging over Pesach Sheini. De boodschap van Pesach Sheini houdt in dat er altijd een tweede kans is. Voor Elad, die deze week voor het eerst aanschoof bij ons “Young Jewish The Hague” Shabbat diner, kwam deze boodschap precies op tijd.


Elad vertelde ons hoe hij zo druk bezig was geweest om hier in Den Haag te wennen dat hij nauwelijks meer aandacht gaf aan zijn Jodendom. Maar nu hij tussen zijn eigen mensen zat, herkende hij zijn eigen ‘tweede kans’ om zijn Joods-zijn opnieuw net zo’n centrale en juiste plaats in zijn leven te geven als voor zijn verhuizing naar Den Haag.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page