top of page
  • Foto van schrijverInfo - CHAJ Den Haag

Chanoeka in het Atrium 2023

Bijgewerkt op: 20 dec. 2023

Datum: 10 December 2023


Deelnemers: 387 gasten waaronder leden uit de Joodse gemeenschap, diplomatieke kern, lokale en nationale overheid.


Op 10 december organiseerde Stichting Chaj de jaarlijkse Chanoeka-viering in het Atrium. Het evenement werd bijgewoond door ongeveer 387 mensen.


Dit jaar hadden we het genoegen om het licht te verspreiden met zowel de nationale als de internationale gemeenschap. De Nederlandse regering werd vertegenwoordigd door de aanwezigheid van burgemeester van Zanen, ChristenUnie- kabinetslid Pieter Grinwis en BBB-partijleider Caroline van der Plas. Samen met de ambassadeur van Griekenland en de ambassadeur van Tsjechië bevestigden zij opnieuw het belang van de bestrijding van antisemitisme en het veiligstellen van het joodse leven in Nederland.


Ambassadeur van Israël, Z.E. Modi Ephraim herinnerde ons eraan te blijven vechten voor de steun voor het terughalen van de gijzelaars die momenteel door Hamas gevangen worden gehouden. Deze boodschap werd nog verder versterkt door de talrijke posters van de gijzelaars die rond het stadhuis verspreid waren. Burgemeester van Zanen sprak over zijn inzet om ervoor te zorgen dat mensen “niet alleen veilig zijn, maar zich ook veilig voelen”. Vicevoorzitter van de Joodse Gemeenschap in Den Haag, Dhr. Yaaron Haas, hield niet alleen een krachtige en verenigende toespraak, maar verspreidde ook vreugde met zijn prachtige stem.


De avond omvatte muziekoptredens van de heer Sabbah en zijn dochter Dalia, en Dmitry Makhtin en Mikhail Mouratch.  


De bijeenkomst werd afgesloten met heerlijke Sufganiot voor iedereen.36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page